Nørholm har fem bo-afdelinger og et dagtilbud. Nørholm ligger i udkanten af Herning med gode busforbindelser til Herning midtby og indkøbsmuligheder lige i nærheden.

Klik dig videre til de enkelte afdelinger her.

Den pædagogiske indsats

Den pædagogiske indsats for borgerne på Nørholm tilrettelægges altid individuelt og med afsæt i borgerens §141-handleplan fra kommunen.

Vi arbejder med udgangspunkt i KRAP og Neuroaffektiv Udviklingspsykologi, og Vi arbejder med misbrugsproblematikker med udgangspunkt i det Skæve KRAP.

Arbejdet med de tre KRAP-søjler (afdækning, analyse og handling) er indlejret i indsatsen, og med udgangspunkt i samtaleredskaberne fra KRAP afdækker vi sammen med borgeren de ønsker, håb og drømme, som kan blive til mål og delmål i indsatsen.

Kerneydelsen tager udgangspunkt i teamer fra VUM, som:

  • Praktiske opgaver i hjemmet
  • Egen omsorg
  • Socialt liv
  • Sundhed
  • Kommunikation
  • Indflydelse på eget liv
  • Samfundsliv

Vi udarbejder statusbeskrivelser til kommunen og afholder statusmøder efter behov - dog mindst en gang årligt.

Aktiviteter

På Nørholm har vi fokus på fællesskabet. VI er Nørholm.

Vi har et beboerråd, som er demokratisk sammensat med en repræsentant fra hver afdeling. Vi laver fælles arrangementer ved årets højtider som jul, fastelavn, påske og andet. Og vi har fælles aktiviteter om sommeren, som ture til stranden, i forlystelsesparker og en stor sommerfest.

Borgerfagpilot og læringsforløb

På Nørholm tilbyder vi regelmæssigt vores kriminalitetstruede eller dømte borgere at deltage i KRIGU. Et kriminaltpræventivt gruppeforløb for mennesker med udviklingshandicap og en dom, som giver borgerne indsigt i systemet omkring en dom, og hvilken rolle de selv spiller i arbejdet for at få lempet eller ophævet en dom.

Ligesom vores borgere har mulighed for at deltage i forskellige kurser under SUAs borgerfagpilot, som for eksempel: misbrugsforløb, førstehjælp, brandkursus, IT-kursus, kvindekursus og mandekursus eller Den store Bagedyst.