Skovlunds bod på markedsdagen

Boderne bugnede af blomster, bejsende trækasser og meget mere, da Saustrup bød velkommen til den årlige markedsdag.

Markedsdagen er en tilbagevendende begivenhed på Saustrup, hvor deltagerne, som kommer fra en stribe tilbud i Lemvig, Holstebro og  Herning, selv står i boderne og sælger de ting, de fremstiller i løbet af året.

I år var knap 160 mødt op i det strålende solskin, hvor der både blev danset zumba på den store plæne foran det 100 år gamle botilbud, kørt i hestevogn, slappet af i træernes skygge, men først og fremmest handlet til den store guldmedalje.

Godt salg i boderne
Blandt salgsboderne var Saustrup Støtteforening og Saustrups eget Naturværksted, hvor borgerne fra Saustrup stod bag disken. De stod også for madboderne, som gennem dagen sørgede for, at de mange mennesker var mætte og ikke mindst fik noget at drikke i varmen.

Mikkel Frøstrup

Nogle af de borgere, der bor på Saustrup arbejder på Skovlund ved Holstebro, som også havde sat en bod op, og hos Mikkel Frøstrup gik salget forrygende. Han stod for salget af holdere til sodavandsdåser, blomster og æblekasser.

- Dem har vi selv lavet ved at pille træpaller fra hinanden, tage sømmene ud, pudse træet og bygge kasser, forklarede han med stor entuasime, mens han viste sortimentet frem. 

Mikkel Frøstrup stod bag disken i Skovlunds bod

Markedsdagen har eksisteret i mange år og har tidligere gået på skift mellem de deltagende tilbud. Men de seneste år er den blevet afholdt på Saustrup, der som tradition nu årligt åbner haven for boder, sammenværd og hygge