En ny avis så i sommeren dagens lys på Nørholm. Bag udgivelsen står Peter Wedel, som bor på Nørholm. I et stærkt samarbejde med dagsbeskæftigelsen har han været både skribent, redaktør og lay-outer på Nørholm Tidende, og han har arbejdet målrettet med at opfylde sine egne drømme

Juni var en rigtig god måned for Peter Wedel. Juni var nemlig den måned, hvor han stod med et konkret produkt af sine drømme mellem hænderne. Avisen "Nørholm Tidende" frisk fra trykken.

Peter Wedel med det første eksemplar af Nørholm TidendeDet er en avis, der fortæller om livet på Nørholm, indeholder opskrifter, filmanmeldelser, vittigheder og ikke mindst en leder – som alle gode aviser ifølge Peter Wedel har.

- Jeg har altid drømt om at lave noget med medier. Det er lige meget, om det er trykte medier, radio eller video. Jeg kan bare godt lide at fortælle historier, fortæller Peter Wedel, som bor på Nørholm, SUAs driftsklynge i Herning.

Nørholm Tidende er ligenu svaret på Peters drømme, og den er også et delmål, han arbejder kontinuerligt med, når han er på arbejde på dagsbeskæftigelsen på Nørholm.

- Vi forsøger hele tiden at arbejde med det og hen imod det, borgerne drømmer om. I så stort et omfang det overhovedet kan lade sig gøre, fortæller Torry Flensborg Madsen, der er pædagog i dagsbeskæftigelsen.

Svær proces

Det var Torry Flensborg Madsen, der sidste år fik Peter i gang med arbejdet med Nørholm Tidende. Sammen har de ideudviklet, Peter har interviewet og skrevet artikler, og efter lang tids kamp med teknikken har de også fået avisen trykt og stod med den mellem hænderne i juni 2019.

- Jeg tror, Peter blev en halv meter højere, da han endelig fik den mellem hænderne, fortæller Torry Flensborg Madsen med smil, der fortæller, at han også selv er stolt af den hvide avis med Nørholm på forsiden.

- Vi har bidt os fast i processen, og det har trukket tænder ud, både hos Peter og hos mig, smiler Torry Flensborg Madsen, mens Peter Wedel supplerer.
- Jeg kunne ikke have klaret det selv.

Han er glad for den sparring og hjælp, han har fået undervejs. Både til at finde på spørgsmål til interviews, til at skrive artiklerne ind og til at dele den færdige avis ud.

- Vi var postmænd og delte den rundt til alle afdelingerne, til lederne og gæsterne på pårørende-dagen ville også gerne have nogen. Så oplaget går op til næste udgave, fortæller Peter, som har fået mange anerkendende ord med på vejen fra både ledere, medarbejdere og borgere, som synes, det er fedt, Nørholm har fået sin egen avis.

- Jeg synes, det er vigtigt at sprede kendskabet til Nørholm bedst muligt ud, fortæller Peter, som løbende ideudvikler.  Derfor bliver "Nyt fra Nørholm" afløst af "Nyt fra afdelingerne" i næste udgave. Så han er rundt og snakke med afdelingerne, ligesom der skal sættes en postkasse op til indlæg, vittigheder og bidrag til avisen fra andre.

Planen er, at Nørholm Tidende skal udkomme en gang i kvartalet, og på sigt måske en gang om måneden.

- Vi bliver jo bedre og bedre til det, mener Torry Flensborg Madsen.

Nørholm Tidende 2.jpg
Udover arbejdet med Nørholm Tidende bruger Peter Wedel også sit computerhjørne til at rescearche på emner, som han holder foredrag om.

Historiefortælleren Peter

Egentligt ville Peter helst lave radio. Det var den drøm, han mødte op med til sin første arbejdsdag på dagsbeskæftigelsen på Nørholm. Det havde han nemlig gjort i sin tidligere dagsbeskæftigelse, hvor han hver torsdag havde et musikprogram.

- Jeg ved rigtigt meget om musik. For eksempel om Nik og Jay og Michael Jackson. Og så forsøgte jeg at presse min viden ind mellem musikstykkerne og give lytterne historien bag musikken, fortæller Peter. Han holder også foredrag, som han udgiver på sin egen you-tube-kanal, og han elsker at dele ud af sin viden, researche og lære mere om begivenheder som besættelsen, 2. verdenskrig og Eurovision.

- Jeg er sådan en, som godt kan lide at fortælle historier siger han, med smil i øjnene.

Derfor sprang han også med det samme på, da Torry Flensborg Madsen efter en lang søgeproces spurgte ham, om han ville være redaktør på Nørholm Tidende, for det kunne desværre ikke lade sig gøre at lave radio.

-  Så kan jeg nå ud til flere, end jeg kan med radioen. Der når man kun de faste lyttere. Med en avis kan man nå mange flere, smiler Peter Wedel