At være med i et band. Det er en drøm, mange mennesker går rundt med. For tre borgere på Gårdene i Paderup er drømmen blevet virkelighed. Sammen med to pædagoger udgør de bandet "The Farms".

 

Fingrene knipser i takt til musikken. Fødderne danser henover gulvet, mens kroppen snor sig til tonerne af Kim Larsens klassiker: "Susan Himmelblå".

 

Fordanseren i the Farms

På gulvet i et af mødelokalerne på Gårdene er Hussein Ismail Hassan i fuld gang med at udvikle nye dansetrin.

- Jeg finder moves, der passer til musikken på min computer. Og så får jeg Carsten til at spille, så jeg kan vise dem for resten af bandet, forklarer Hussein Ismail Hassan.
Han er koreograf, danser og korsanger for The Farms, Gårdenes nye band.  Gårdene er SUAs driftsklynge i Paderup ved Randers, hvor afdelingerne Askegården og Egegården har plads til 16 voksne med udviklingshæmning.

Denne tirsdag aften er et af mødelokalerne omdannet til øvelokale for bandet, som udover Hussein Ismail Hassan består af forsanger Hans Peter Søgaard Petersen, Jacob Brandt på trommer og pædagogerne Carsten Brandt, kapelmester, og Hanne Strangholt, som er bandets manager. 

The Farms er ved at øve forud for deres anden live-koncert, som løber af stablen få dage efter. Den første live-optræden, som blev overværet af cirka 30 mennesker på Boligerne Lene Bredahlsgade, er veloverstået.

- Jeg var mega nervøs. Jeg var så nervøs, at det kriblede og krablede over det hele.  Men nerverne forsvandt, da vi gik i gang, fortæller forsanger Hans Peter Søgaard Petersen med et smil på læben.  Han elsker musik og har altid drømt om at være med i et band. Sammen med Carsten Brandt er han idemanden bag bandet.

 

 

 

Taget løftede sig

I starten af året faldt de to i snak om musik, og ideen om et band gav stor mening for Carsten Brandt, der selv er musiker. Han har i flere år tænkt på, hvordan han kunne bruge musikken mere i sit arbejde med borgere på Gårdene.

- Det er en proces, som giver så meget mere end musikken. Det giver så meget glæde og ro, også bagefter. Og en tro på sig selv, forklarer Carsten Brandt, som fra starten havde store ambitioner for "The Farms".

- At spille sammen to mennesker, det er der ikke noget formål med. Vi skulle ud at spille. Og vi blev enige om at starte på plejehjem. Det var en god ide for alle, både publikum og musikerne.

Og det viste sig at være rigtigt set. På Lene Bredahlsgade var der liv og glade dage under koncerten. Der blev danset og råbt på ekstra nummer.

- Man kan godt sige, at taget løftede sig, griner Carsten Brandt, mens Hussein Ismail Hassan fortsætter:

- Det var godt, vi har været ud at optræde. Vi hyggede os og nød det sammen som venner. Vi hjalp hinanden.

 

Giving Back

Den første gode oplevelse har givet blod på tanden, og repertoiret, der tæller kendte danske favoritter som Kim Larsen, John Mogensen, Otto Brandenburg og Lars Lilholt, bliver ivrigt pudset af. Jo mere der øves, jo bedre kan der optrædes, er bandets devise.

De øver ca. en gang om ugen og spiller kun musik, de selv kan lide at høre – og som man kan synge med på.

- Nanna med den røde mund og lange sorte negle, synger Hans Peter Søgaard Petersen, og lyder som en ung Kim Larsen, mens Carsten Brandt spiller til på guitar, og Hanne Strangholt slår rytmen an med en rasle.

Hun er en af de nyeste medarbejdere på Gårdene, og var ikke i tvivl, da hun blev introduceret til "The Farms.

- Jeg var let at overtale, da jeg startede herude. Der er ikke noget bedre end at se, hvad musik kan gøre ved folk af gode ting, forklarer manageren, der er i fuldt gang med at få aftaler i hus til bandet til deres første turne, hvor der selvfølgelig også skal produceres plakater og andet materiale til reklame.

"Giving back". Det kalder "The Farms" sin første turne.

- Formålet er at vise, at man godt kan være et godt menneske, selvom man bor på institution, forklarer Carsten Brandt, og bliver suppleret af Hans Peter Søgaard Petersen.

Hans Peter Søgaard er forsanger i the farms

- De fleste tænker bare på os som kriminelle. Og ja, vi har en fortid, men det har alle. Vi kan sagtens være gode mennesker og skabe et band, selvom vi har en fortid. Vi er glade for at komme ud at spille, og at folk godt kan lide at høre os synge