Selv i München kommer Specialområde Udviklingshæmning og ADHDs vision i spil. At drivkraften for alt pædagogisk arbejde skal være borgernes egne drømme og ressourcer. Program fra 5th International Caregivers conference

Det oplever medarbejdere og ledere fra Grankoglerne, der er SUAs specialiserede tilbud til voksne med Prader Willi Syndrom (PWS).
De deltager i øjeblikket på 5th international Prader-Willi Syndrome Caregivers conference i München., hvor de får ny viden, erfaringsudveksler og skaber nye netværk med 130 andre professionelle fra 25 lande fra hele verden.
Foruden en lang række europæiske lande er der deltagere og oplægsholdere fra lande som Australien, USA, Chile, El Salvador og Argentina.

Det gør ikke ondt

Konferencen blev åbnet af Johannes Furhmann, en 21-årig tysker som har Prader Willi Syndrom og til dagligt bor på et botilbud i Ausburg i Tyskland. Han talte på vegne af dem, det hele handler om. Mennekser med Prader Willi Syndrom.

- It doesn’t hurt, smilede han, og fortsatte:Johannes Fuhrmann
Jeg vil leve så normalt som muligt. Jeg vil ikke begrænses. Tag det med i jeres arbejde på workshopsene. Vi vil have hjælp og støtte til at finde vores egen vej og nå vores mål i livet.

Det budskab ramte alle deltagere, som det overordnede tema på konferencen.  
Udover at få ny viden og skabe netværk verden over, er der på konferencen også et mål om at gennem et fælles arbejde at skabe viden og måske nye metoder med fire forskellige aspekter af syndromet. Det sker gennem workshops om emner som tidlig indsats, selvbestemmelse, venskab og seksualitet og aldring blandt mennesker med Prader Willi Syndrom. 

Hvad er Prader Willi Syndrom?

På verdensplan findes der omkring 200.000 mennesker, der har Prader Willi syndrom.

Det er et sjældent syndrom, som kun rammer mennesker med udviklingshæmning. 
Borgere med Prader Willi syndrom har ofte ingen mæthedsfølelse og kan derfor ikke regulere, hvor meget de spiser. De kan have en ufleksibel tankegang og være bundet af faste handlemønstre, og de kan have belastende psykiske problemer 

Grankoglerne i Allingåbro er et af de få botilbud i Danmark, som er specialiseret i Prader Willi Syndrom, og afdelingerne 22 pladser til voksne med PWS.

vERDENSKORT MED DELTAGERE I KONFERENCEN