Arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet og skabe trivsel blandt medarbejderne har fyldt meget på Mosetoft i det seneste år og gør det stadigt. Det har smittet af i medarbejdergruppen.

Det var synligt, da Arbejdstilsynet besøgte Mosetoft i februar. Her havde de blandt andet fokus på det psykiske arbejdsmiljø og endte deres besøg med at give Mosetoft en grøn smiley.

Men det var også synligt, da der i efteråret 2021 skulle findes en ny arbejdsmiljørepræsentant til Mosetoft, som skulle danne makkerpar med Hans Peter Andersen, som i en årrække har været AMR. Helt usædvanligt var kampvalg om posten. Det har der ikke været kutyme for. Valget endte på Rasmus Larssen.

- Jeg blev noget overrasket over, at vi var tre, der stillede op. Og jeg blev også overrasket over, at jeg endte med at vinde, husker pædagog og arbejdsmiljørepræsentant Rasmus Larssen.

Han havde været ansat på Mosetoft i knap seks måneder, da han valgte at stille op til posten som AMR. Dels på grund af den personlige udfordring og udvikling, der ligger i et sådan hverv, hvor man har en rolle som kollegaernes forlængende arm i forhold til ledelsen.

Men også fordi han havde fået øje på, at et øget fokus på APVerne kunne være godt. Det vil han gerne arbejde med til gavn for arbejdsmiljøet og til gavn for sine kollegaer.

Trivsel og indflydelse

Netop gode kollegaer, fokus på medarbejdernes trivsel og indflydelse på det daglige arbejde, er nogle af de ord, Rasmus Larssen sætter på sit arbejdsliv på Mosetoft. Et arbejdsliv, han efter et års ansættelse på driftsklyngen er rigtig godt tilfreds med.

- Jeg er glad for at være på Mosetoft. Jeg er glad for borgerne, for mine kollegaer og for ledelsen. Jeg bliver hørt, og jeg oplever, at jeg har indflydelse på arbejdet, smiler Rasmus Larssen.

Han fremhæver som eksempel, at han nu er tilknyttet Hus A på Mosetoft, selvom han egentligt blev ansat til en anden afdeling tilbage i februar 2021. Men han havde et ønske om at skifte afdeling. Det var et ønske, ledelsen lyttede til.

- Det har gjort, at min arbejdsglæde er blevet endnu større, fortæller Rasmus Larssen.

Godt arbejdsmiljø

Det er ikke kun i forhold til sin egen arbejdsglæde, at Rasmus Larssen har set en forandring i det seneste år. Hans oplevelse er, at selve stemningen på Mosetoft har forandret sig til det bedre i den tid. En forandring, han gerne giver ledelsen på Mosetoft en del af æren for.

- De kommer rundt til os i husene og viser, at de er her. De er tilgængelige, åbne og indbyder os til at snakke med, forklarer Rasmus Larssen, der oplever samme åbenhed fra sine kollegaer.

- Vi snakker godt sammen og arbejder godt sammen. Vi er åbne og ærlige over for hinanden. Og vi har et godt arbejdsmiljø, pointerer Rasmus Larssen, mens han trækker et par eksempler frem.  

Det kan blandet andet handle om helt lavpraktisk at hjælpe hinanden på tværs af hele matriklen ved sygdom og evt. personalemangel. Og at der er fokus på, at det så vidt muligt er de samme vikarer, som kommer på Mosetoft, så de kender stedet.

Det handler også om, hvordan han oplever, at man bakker op om de kollegaer, som har brug for at skifte opgaver og have kontakten til en anden borger, så alle har den bedst mulige arbejdsdag.

Men især om at passe på hinanden og følge op efter voldsomme situationer, som ind i mellem er en del af arbejdslivet på Mosetoft.  

- Men det er ikke så ofte, som jeg havde troet, inden jeg startede, smiler Rasmus Larssen.