Halvmaraton i aarhus

Selvom Allan Stahmer Hansen sidder i kørestol, har han gennemført sit første halvmaraton denne sommer. Det var en drøm, som gik i opfyldelse med hjælp fra to pædagoger i Specialområde Udviklingshæmning og ADHD.

Borgernes drøm og ressourcer skal være driftkraften for alt arbejde i Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA). Det er en del af specialområdets vision. For Allan Stahmer Hansen, som bor på Askegården, der er en af SUAs afdelinger ved Randers, er visionen spillevende.

Søndag den 24. juni fik han nemlig opfyldt en af sit livs drømme, da han sammen med Thue Sylvestersen og Mogens Kihl, der begge arbejder på Askegården, løb Bestseller Halvmaraton i Aarhus.
- Det har været den største drøm i mit liv, forklarer Allan Stahmer Hansen, og fortæller, at drømmen opstod, da 

Allan Stahmer halvmaratonhan som barn så atletik i fjernsynet. Især løbene gjorde indtryk på ham, og de fik ham til at drømme om at spænde rundt selv.
- Men jeg tænkte, at det var urealistisk, siger han og slår lidt ud med hænderne. For Allan Stahmer Hansen sidder i kørestol, og det har han gjort en stor del af sit liv.

Inspiration fra Team Tvilling

Men alt det ændrede sig i foråret 2018, da Allan Stahmer i løbet af en samtale med Thue Sylvestersen, der er pædagog på Allans dagtilbud Gården, fortæller om sin drøm.
Thue Sylvestersen fortalte Allan om Team Tvilling og om muligheden for at løbe i en særlig kørestol, en anden løber skubber. Og derfra tog drømmen fart.
Efter forespørgsler forskellige steder lykkedes det for Gården og Thue Sylvestersen at låne en af de særlige løbe-kørestole på Stefanshjemmet i Aarhus. Efter en enkelt prøvetur på havnen i Aarhus blev startnummeret til Bestseller Halvmaraton i Aarhus indkøbt, og da Allan Stahmer Hansen sammen med sine to medløbere og hjælpere Thue Sylvestersen og Mogens Kihl som de sidste deltagere krydsede startstregen, var drømmen inden for rækkevidde.

God stemning langs ruten

Det var helt vildt fedt, forklarer Allan Stahmer Hansen, som især blev revet med af stemningen i det store løb.
- Der var mennesker, der heppede og klappede overalt. Et sted var der mavedansere, et andet sted var der cheerleaders, og flere steder var der mennesker, der spillede musik, fortæller han.
På ruten blev han så begejstret for de jublende tilskuere, at han kastede sin kasket ud til en lille pige, der stod langs ruten med sin far. Han fik et high-five til gengæld.

Allan Stahmer er halvvejs i sit halvmaraton
- Jeg er rigtigt stolt over vores løb, smiler Allan Stahmer Hansen, som sammen med sine to hjælpere gennemførte sit første halvmaraton i tiden 2.31.28.
- Det kunne godt være bedre, siger han med et skævt smil, men den lånte kørestol punkterede to gange undervejs. Første gang efter 8 km, hvor en anden løber fra Team Tvilling, som også kører med kørestol, hjalp med at skifte slangen. Anden gang efter 18 km, hvor holdet bestemte at kæmpe sig igennem de sidste tre km til målstregen med et fladt dæk.
- Jeg er dybt taknemmelig, slutter Allan Stahmer Hansen, som har beviset for, at han har udlevet sin drøm hængende rundt om halsen. En blank medalje, hvor der står Bestseller Halvmaraton 2018.